Bull Renovatievloer

Steeds meer huizenbezitters willen hun woning verduurzamen. Als u ook een huis heeft met een houten vloer en een kruipruimte, dan is de Bull renovatievloer een duurzame en praktische oplossing. Daarmee heeft u in één keer een optimaal geïsoleerde vloer, inclusief vloerverwarming en een cement dekvloer die u op elke gewenste manier kunt laten afwerken. Zo’n vloer is niet alleen comfortabel, maar verdient zichzelf al snel terug.

In 6 stappen de Bull Renovatievloer

Stap 1 van het aanbrengen van een Bull Renovatievloer
Stap 1: Verwijderen van de houten balkenvloer
Stap 2 van het aanbrengen van een Bull Renovatievloer
Stap 2: Plastic folie aanbrengen in de kruipruimte en tegen de wanden. Met piketpaaltjes wordt de hoogte bepaalt.
Stap 3 van het aanbrengen van een Bull Renovatievloer
Stap 3: Storten van het schuimbeton
Stap 4 van het aanbrengen van een Bull Renovatievloer
Stap 4: Plaatsen van de vloerverwarming
Stap 5 van het aanbrengen van een Bull Renovatievloer
Stap 5: Het aanbrengen van een smeervloer of gietvloer. Deze dekvloer vormt de ondergrond voor de leefvloer van jouw keuze
Bull renovatievloer aanbrengen | Stappenplan Bull Renovatievloer aanbrengen
Stap 6: Comfortabel wonen door een geïsoleerde woonvloer met vloerverwarming
Voorbereiding voor storten van schuimbeton
`

Basis van schuimbeton

Nadat de houten vloer volledig is verwijderd en alle leidingen eronder zijn gecontroleerd en gefixeerd, kunnen we beginnen met de voorbereidingen voor het storten van schuimbeton. Schuimbeton bestaat uit cement, water en een schuimmiddel. Om te zorgen dat het schuimbeton niet weg kan vloeien, worden eerst alle openingen, kieren en naden dichtgemaakt. Daarna storten we het schuimbeton. Dat wordt ter plekke aangemaakt, zodat we het transportvolume zo klein mogelijk houden. Door de kruipruimte onder een vloer te vullen met schuimbeton, ontstaat een lucht- en waterdichte, stabiele ondergrond waarop een nieuwe vloer kan worden afgewerkt.

Eigenschappen van schuimbeton

Schuimbeton heeft een sterk isolerende werking. Dat komt door grote hoeveelheid luchtbellen in het materiaal. Stilstaande lucht isoleert. 50 cm schuimbeton heeft al een Rc-waarde van 4,5. Daarnaast is het licht en tegelijkertijd ook sterk. Het wordt bijvoorbeeld ook als fundering voor wegen gebruikt. Schuimbeton is niet duur, zeker vergeleken met andere isolerende bouwmaterialen. En schuimbeton is volledig recyclebaar.

Schuimbeton storten
`

De voordelen van een Bull renovatievloer

Waarom zou u kiezen voor een Bull renovatievloer? We geven u enkele voordelen van deze keuze:

Noppenplaat vloerverwarming
`

Vloerverwarming

Nadat het schuimbeton is gestort, kan vijf dagen later de vloerverwarming worden gelegd. Op het schuimbeton wordt eerst een laag plastic neergelegd. Op die manier komt de afwerkvloer los te liggen van de schuimbetonvloer. Daarnaast zuigt schuimbeton snel vocht op en dat kan problemen geven bij het leggen van de cement dekvloer. De vloerverwarming leggen wij standaard hart op hart om de 10cm aan. Op deze manier is de vloerverwarming geschikt als hoofdverwarming. De vloerverwarming leveren wij standaard met een stalen verdeler met pomp, die geschikt is voor een CV ketel. Bij gebruik van een warmtepomp wordt het een kunststof verdeler.

Professionele installatie

Schuimbeton is een ideale ondergrond voor vloerverwarming en wordt daarom zo veel toegepast bij vloerrenovatie. De hoge isolatiewaarde zorgt voor een optimale warmteoverdracht naar de topvloer. De vloerverwarming van een Bull renovatievloer wordt aangelegd door een gespecialiseerde installateur waarmee Bull al jaren nauw samenwerkt. Zoals wij alles weten van beton, weten zij alles van verwarmingsinstallaties. U krijgt dus alleen maar vakmensen over de vloer.

Dekvloer of woonbeton

Nadat de vloerverwarming is aangebracht, kunnen we een dekvloer storten (zandcement of Eco2Floor). Dit is een standaard vloer die u daarna kunt afwerken met een toplaag, zoals plavuizen, pvc, natuursteen of een gietvloer. In plaats van een dekvloer kunt u ook kiezen voor woonbeton. Met woonbeton kiest u voor een eigentijdse vloer die het best combineert met vloerverwarming. Een vloer van woonbeton kunt u ook op verschillende manieren laten afwerken. Meer daarover vindt u op deze site.

Woonbeton
`

Veelgestelde vragen over de Bull Renovatievloer

Een renovatievloer betekent simpelweg dat er een nieuwe vloer in een bestaand pand wordt aangebracht. Bij Bull Schuimbeton kiezen we daarbij voor een aanpak met drie lagen: een onderlaag van schuimbeton, vloerverwarming en een deklaag. Daardoor is de vloer goed geïsoleerd en voorzien van verwarming. Dat terwijl je voor de komende tientallen jaren niet aan onderhoud hoeft te denken!

Wat de precieze kosten van een renovatievloer zijn, is afhankelijk van de woning, en de hoeveelheid schuimbeton die aangebracht moet worden. Zo is een laag van 40 cm schuimbeton voldoende voor de ene woning, terwijl er bij een andere woning direct 60 cm schuimbeton gestort moet worden i.v.m. de kruipruimte van de woning. Over het algemeen rekenen we een bedrag van € 90,- tot € 120,- per m3.

Ook goed om rekening mee te houden: de prijs per m2 of m3 wordt lager bij een grotere oppervlakte. Dit heeft ermee te maken dat verschillende werkzaamheden slechts eenmalig uitgevoerd hoeven te worden.

Absoluut. We raden eigenlijk altijd aan om vloerverwarming te installeren. Tijdens het renoveren van de vloer heb je namelijk direct de kans om dit mee te nemen! Bijkomend voordeel van het renoveren van de vloer bij Bull Schuimbeton is dat het installeren van de vloerverwarming via dezelfde partij – ons dus – verloopt. Dat scheelt je dus extra regelwerk en zorgen.

Een renovatievloer is in feite een nieuwe vloer die in bestaand pand geplaatst wordt. Het renoveren van een vloer kan dus op verschillende manieren uitgevoerd worden. Wij kiezen ervoor om een renovatie met schuimbeton, vloerverwarming en een dekvloer uit te voeren. Dat heeft er voornamelijk mee te maken dat beton duurzaam én onderhoudsarm is. Na afloop van de renovatie kan jij dus weer een flinke tijd vooruit, zonder je zorgen te maken over onderhoud of levensduur van de nieuwe vloer.

Doornenburg
Hüven
Maartensdijk
Dorst
Rozenburg
Nieuw Kijkduin
Blokzijl
Maurik
Warnsveld
Terwolde
0
Schuimbeton
0
Vloerverwarming
0
Dekvloeren
0
Woonbeton
Schuimbeton storten Nijkerk | Bull Schuimbeton | Schuimbeton opvullaag
Schuimbeton isolatiewaarde | Schuimbeton vrachtwagen van Bull Schuimbeton

Meer weten over de mogelijkheden van Bull Schuimbeton?