Dekvloeren

Nadat het schuimbeton is gestort en uitgehard en de netten met de vloerverwarming zijn aangebracht, kan de ondergrond worden afgewerkt. Traditioneel is dat met een dekvloer van zandcement. Tegenwoordig wordt steeds vaker gekozen voor een anhydriet dekvloer. Wil je optimaal profiteren van de isolerende eigenschappen van schuimbeton en het comfort van vloerverwarming, dan kies je voor woonbeton. Door de samenstelling geleidt dit materiaal de warmte het best.

Krimpnetten
`

Zandcement dekvloeren

Een cement dekvloer, ook wel zandcement vloer genoemd, is een smeervloer die bestaat uit zand, cement en water. De cement mortel heeft als hoofddoel de oude of nieuwe ondervloer te egaliseren of vlak te maken. De zandcement dekvloer is de meest voorkomende dekvloer. Nu steeds vaker vloerverwarming wordt toegepast, kiezen mensen liever voor een andere dekvloer. Een zand cement dek vloer hoeft niet eerst geschuurd te worden en kan direct worden geëgaliseerd. De droogtijd van een zand cement dekvloer bedraagt officieel 1cm per week, maar dat is altijd afhankelijk van de omstandigheden. Vanwege de samenstelling geleidt een zandcement dekvloer namelijk warmte minder goed dan een anhydriet dekvloer of woonbeton.

Woonbeton

In plaats van dekvloeren die daarna nog moeten worden afgewerkt met bijvoorbeeld plavuizen, PVC of een gietvloer, kunt u ook kiezen voor woonbeton. Woonbeton wordt direct gestort op het schuimbeton met vloerverwarming. Na het storten wordt het beton gevlinderd en net zo lang geschuurd tot er een keiharde, vochtdichte toplaag is gevormd. Met behulp van pigmenten kan woonbeton in allerlei kleuren en tinten worden opgeleverd. Vanwege de hoge geleiding is woonbeton het ideale materiaal voor een vloer met vloerverwarming. Een woonbetonvloer kan binnen een termijn van 4 weken compleet worden opgeleverd.

Woonbeton
`
Net gestortte Eco2floor
`

Eco2floor

Op zoek naar een dekvloer die niet alleen functioneel, maar ook milieuvriendelijk is? Dan is Eco2floor een goede optie. Dit materiaal is namelijk gemaakt van hoogovenslak, ook wel GGBS genoemd. Dit is een restproduct uit de staalindustrie, wat vervolgens gegranuleerd (verkorreld) wordt. De poeder die na dit proces overblijft, dient als bindmiddel voor de gietvloer. Door het toepassen van een restproduct in plaats van traditioneel cement, levert de productie van een eco2floor minder CO2-uitstoot op. Dit maakt de Eco2floor een milieuvriendelijke keuze!

Anhydriet dekvloeren

Een anhydrietvloer is een gips- of kalkgebonden gietvloer die op de constructievloer wordt aangebracht. De gietvloer is opgebouwd uit gips, zand en water. Door de samenstelling is een anhydrietvloer flexibel en heeft het een hoge buig- en treksterkte. Het is als ondervloer geschikt voor allerlei verschillende ruimtes en toepassingen. Een anhydrietvloer heeft een minimale dikte van 50 mm. Afhankelijk van de afwerking kan je kiezen voor een andere dikte. Zo verschilt de dikte voor verschillende typen vloerverwarmingen. Een anhydrietvloer is na 48 uur beloopbaar en na 6 weken compleet uitgehard en gedroogd. Een anhydriet dekvloer moet naderhand eerst worden geschuurd voordat de egalisatie kan worden aangebracht.

Anhydrietvloer van Bull Schuimbeton
`
Afwerking woonbeton
`

Welke van de dekvloeren is het beste?

Welke dekvloer past het beste bij jouw woning? Dat is volledig afhankelijk van de wensen en prioriteiten die je hebt. Op een basisvloer met schuimbeton en vloerverwarming is veel mogelijk. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk om optimaal rendement van de vloerverwarming te hebben, en houd je van een moderne vloer met robuuste look? Dan is woonbeton een uitstekende keuze. Vind je het belangrijk om later nog keuze te hebben in de topvloer? Dan past een anhydrietvloer- of zandcement dekvloer het beste. Hiermee kies je later nog gemakkelijk voor PVC, natuursteen, een gietvloer of beton ciré.

0
Schuimbeton
0
Vloerverwarming
0
Dekvloeren
0
Woonbeton
Schuimbeton storten Nijkerk | Bull Schuimbeton | Schuimbeton opvullaag
Schuimbeton isolatiewaarde | Schuimbeton vrachtwagen van Bull Schuimbeton

Meer weten over de mogelijkheden van Bull Schuimbeton?