Water in kruipruimte. Schuimbeton is de oplossing!

Wanneer je te maken hebt met water in je kruipruimte kan dit heel vervelend zijn. In dit artikel nemen we je mee langs de problemen, oorzaken en oplossing.

De impact van water in de kruipruimte

Water in de kruipruimte kan op verschillende manieren binnenkomen. Soms komt het van buitenaf door lekkages, regenwater of grondwater dat zich ophoopt. In andere gevallen kan het worden veroorzaakt door leidingen die lekken of condensatieproblemen.

Schimmelgroei: Wat de oorzaak ook is, één ding is zeker: water in de kruipruimte kan ernstige gevolgen hebben. Ten eerste kan het vocht in de lucht leiden tot schimmelgroei, wat een negatieve invloed heeft op de luchtkwaliteit in huis. Dit kan ademhalingsproblemen en allergieën veroorzaken.

Aantasting houtwerk: Daarnaast kan water in de kruipruimte de houten constructies aantasten. Houten vloeren kunnen gaan rotten en zelfs verzakken als gevolg van langdurige blootstelling aan vocht. Dit kan leiden tot kostbare reparaties en zelfs structurele schade aan je woning.

Ongedierte: Wanneer het grondwaterpeil stijgt, kan dit vochtigheid veroorzaken in de kruipruimte. Dit trekt allerlei beestjes aan, zoals muizen, ratten en pissebedden.

Hoge energierekening: Vochtige lucht is moeilijker te verwarmen en te koelen dan droge lucht, dus als je energierekeningen hoger zijn dan normaal, kan dit een teken zijn dat je te maken hebt met een vochtprobleem.

Waarde van het huis: Wanneer je je huis wilt verkopen kan dit afschrikken richting de potentiële kopers. Deze kunnen terughoudend zijn om een huis te kopen met dergelijke problemen, of ze kunnen een lagere prijs vragen. Ook wanneer je van deze problemen af weet en het huis toch verkoopt kan dit gezien worden als verborgen gebrek.

Vocht in kruipruimte | Bull Schuimbeton

De voordelen van schuimbeton

Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem: schuimbeton. Schuimbeton is een isolatiemateriaal dat zeer geschikt is om waterproblemen in de kruipruimte aan te pakken. Het wordt gemaakt door cement, water en een schuimmiddel te mengen, wat resulteert in een lichtgewicht beton.

Schuimbeton heeft verschillende voordelen. Ten eerste is het een uitstekend materiaal om vocht tegen te houden. Door de gesloten celstructuur kan het geen water absorberen, waardoor het water onder het schuimbeton en buiten de kruipruimte blijft. Bovendien blijft het schuimbeton zijn structuur behouden zodra het uitgehard is waardoor er geen kans meer is op inzakkingen, rotting van hout of schimmelgroei.

Daarnaast heeft schuimbeton goede isolerende eigenschappen. Het zorgt ervoor dat het warmteverlies naar de kruipruimte wordt verminderd, waardoor je energie kunt besparen en een comfortabelere woonomgeving creëert.

Bovendien is schuimbeton milieuvriendelijk en duurzaam. Het kan worden gerecycled en heeft een lange levensduur, waardoor het een verantwoorde keuze is voor het milieu.

De werkwijze bij het aanbrengen van schuimbeton

Het aanbrengen van schuimbeton in de kruipruimte nadat deze heeft volgestaan met vocht vereist vakmanschap en expertise. Het begint met het grondig reinigen en drogen van de kruipruimte om een goede hechting mogelijk te maken.

Als tweede stap wordt er plastic folie aangebracht zodat het vocht nooit meer omhoog kan en altijd gescheiden zal blijven van het schuimbeton.

Vervolgens wordt het schuimbetonmengsel nauwkeurig aangebracht met behulp van speciale apparatuur. Het wordt gelijkmatig verspreid over de kruipruimte, waarbij rekening wordt gehouden met eventuele leidingen of andere obstakels.

Het schuimbeton begint snel uit te harden en binnen enkele uren kan het beloopbaar zijn. Na volledige uitharding blijft er een stevige en isolerende laag achter die de waterdichtheid van de kruipruimte garandeert. Je bent van je vochtprobleem af!

 

Meer berichten

Bekijk ook deze berichten

Stankoverlast door oude riolering: wat is de beste oplossing?

Is dit een herkenbare situatie voor jou? Je hebt net een huis gekocht, maar je komt er al vrij snel […]

Schuimbeton en leidingwerk: dit moet je weten

  Schuimbeton is een veelzijdig materiaal wat op veel verschillende plekken toegepast kan worden: als onderlaag van een vloer, op […]

Houten vloer vervangen door beton

Het vervangen van een houten vloer door beton wordt steeds populairder, zowel in moderne als in traditionele woningen. Deze ingreep […]

0
Schuimbeton
0
Vloerverwarming
0
Dekvloeren
0
Woonbeton
Schuimbeton storten Nijkerk | Bull Schuimbeton | Schuimbeton opvullaag
Schuimbeton isolatiewaarde | Schuimbeton vrachtwagen van Bull Schuimbeton

Meer weten over de mogelijkheden van Bull Schuimbeton?