Nadelen van schuimbeton

Nadelen van schuimbeton

Schuimbeton is een bouwmateriaal dat steeds vaker wordt gebruikt vanwege zijn isolerende eigenschappen en lage kosten. Hoewel het veel voordelen heeft, is het belangrijk om ook de nadelen van schuimbeton in overweging te nemen. In dit artikel bespreken we de mogelijke problemen bij het gebruik van schuimbeton.

Beperkte draagkracht

Een van de nadelen van schuimbeton is dat het een beperkte draagkracht heeft in vergelijking met andere bouwmaterialen zoals beton of staal. Schuimbeton is lichtgewicht, waardoor het minder geschikt is voor constructies die zware belastingen moeten dragen. Het is belangrijk om rekening te houden met de maximale belasting en hierop het ontwerp aan te passen. Wij raden altijd aan contact met een specialist hierover te hebben zodat we kunnen bespreken wat er allemaal mogelijk is qua constructie.

Kruipruimte niet meer beschikbaar

Doordat wij de kruipruimte opvullen met schuimbeton is deze niet meer beschikbaar. Maar zeg nu eens eerlijk? Heb je wel een kruipruimte nodig? Een kruipruimte is een broeinest voor schimmels, geuren, vochtproblemen en gaat bovendien recht in tegen de energiebesparing van je woning. Kortom, is dit wel zo’n probleem?

Niet geschikt als dekvloer

Als je op zoek bent naar een geschikte dekvloer, is het belangrijk om te weten dat schuimbeton niet de beste keuze is. Hoewel schuimbeton zijn toepassingen heeft in de bouwsector, is het niet geschikt als dekvloer. Dit komt doordat de structuur van het schuimbeton voor een groot deel bestaat uit luchtbellen die ervoor zorgen dat de bovenkant van het schuimbeton niet egaal is. Voor een goed alternatief verwijzen we je naar onze pagina met dekvloeren op deze website.

Ruimte is 2 dagen niet bereikbaar

Zodra wij het schuimbeton hebben gestort is de betreffende ruimte 1 à 2 dagen niet beschikbaar doordat het schuimbeton tijd nodig heeft om uit te harden. Zodra dit klaar is kan je er zonder problemen overheen lopen. Houd wel even rekening met vocht wat in de eerste paar dagen uit het schuimbeton komt. Aan te raden is om zoveel als mogelijk de ruimte te ventileren door ramen en deuren te openen.

Hopelijk heeft deze tekst je geholpen om meer te weten te komen over de nadelen van schuimbeton. Als je nog meer vragen hebt over dit onderwerp, aarzel dan niet om contact op te nemen!

Meer berichten

Bekijk ook deze berichten

Stankoverlast door oude riolering: wat is de beste oplossing?

Is dit een herkenbare situatie voor jou? Je hebt net een huis gekocht, maar je komt er al vrij snel […]

Schuimbeton en leidingwerk: dit moet je weten

  Schuimbeton is een veelzijdig materiaal wat op veel verschillende plekken toegepast kan worden: als onderlaag van een vloer, op […]

Houten vloer vervangen door beton

Het vervangen van een houten vloer door beton wordt steeds populairder, zowel in moderne als in traditionele woningen. Deze ingreep […]

0
Schuimbeton
0
Vloerverwarming
0
Dekvloeren
0
Woonbeton
Schuimbeton storten Nijkerk | Bull Schuimbeton | Schuimbeton opvullaag
Schuimbeton isolatiewaarde | Schuimbeton vrachtwagen van Bull Schuimbeton

Meer weten over de mogelijkheden van Bull Schuimbeton?